Fermoale New-E (Saccharomyces cerevisiae) 11,5 g

Fermoale New-E, AEB, 11,5 g

Torrjäst för disiga, humlefokuserade öl

Artikelnummer: 107326

Fermoale New-E (Saccharomyces cerevisiae) 11,5 g

Fermoale New-E är speciellt designad för att ge ett fruktigt öl med fyllig kropp. Jäststammen är samma som en av de mest populära New England-jäststammarna från Whitelabs. Fermoale New-E är en kommersiell favorit till modernt disiga humlefokuserade öl som NEIPA. Även ett perfekt val för modern "hazy" pale ale och IPA.

35 SEK
-+
20+i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Fermoale New-E (Saccharomyces cerevisiae) 11,5 g

Fermoale New-E är speciellt designad för att ge ett fruktigt öl med fyllig kropp. Jäststammen är samma som en av de mest populära New England-jäststammarna från Whitelabs. Fermoale New-E är en kommersiell favorit till modernt disiga humlefokuserade öl som NEIPA. Även ett perfekt val för modern "hazy" pale ale och IPA.

Den fungerar även bra i andra öl där man vill ha en ökad fruktighet från jästen och passar fint till en engelsk brown ale, amber ale eller ESB. Jästen har redan blivit husjäst bland många erkänt duktiga NEIPA bryggerier i Sverige.

Specifikationer:

Flockulering: Medium-Låg
Rekommenderad jästemperatur: 16-23°C (idealt 18-22°C)
Alkoholtolerans: Medium-Hög (9-11%)
Attenuation: 65-70%
Diastatisk: Nej
Fenolisk: Nej
Rekomenderad jästmängd:
5-8g/10L vid temperaturer mellan 15-24°C
2,5-5g/10L för flaskjäsning

Teknisk info

Produktinformasjon

Jästtyp Ale / Överjäst


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner