Om våra allgrain ölset
Alla våra allgrain ölset (det vill säga dom med krossad malt) utvecklas och produceras i vår produktionsanläggning i Grimstad, Norge.
Här har vi blandmaskiner, kross och paketeringsmaskiner där vi packar 60 ölset per batch. Humlen vägs och paketeras i egna vacuumpåsar så att det bara är att klippa upp påsen och tillsätta innehållet enligt instruktionerna på påsen. Det följer också med torrjäst. Mängden jäst är enligt tillverkarens egna rekommendationer.
Malten vägs upp enligt receptet och därefter blandas den i ca 30 minuter innan malten går vidare till krossen och vikt- och paketeringsmaskinen. I paketeringsmaskinen sugs den mesta delen av luften ur påsen innan den försluts. Till slut samlas allt i ölset-askarna som märkes med namn, batchnummer och produktionsmånad.
Krossen krossar malten så att det passar till de flesta bryggverken på marknaden, oavsett om det används flaskbotten eller maltpipa. Graden av krossning passar dessutom du som använder dig av BIAB-metoden (Brew In A Bag). Utbytet vi uppger, dvs. 72% är vad vi kommit fram till vid bryggning på Beer Brew 30. Utbytet du själv uppnår kommer vara avhängt av din utrustning och din bryggteknik, och vi kan förför inte garantera en specifik OG.