Fredagspils är en riktigt grym lager, som är lätt, fräsch och okomplicerad – Precis som den ska vara!
Ölsetet är designat för 20L till jäsning.
I receptbladet som följer med går det att klippa ut en färdig etikett till Bishop Tap Handle!
Stil: Tysk Pilsner
Alkoholprocent: ca. 4,7 %.
Förväntat OG: ca. 1,047
FG: cirka 1,011
IBU: ca. 24 – måttligt bitter
Färg: 7 EBC - halmgul
Innehåller 4,15 kg krossad malt:
Malt: Pilsnermalt och Cara Clair
Humle: Magnum och Perle
Jäst: Fermentis S-189
Mäska i 66°C i 60 minuter. Koka i 60 minuter.
Humle tillsätts enligt beskrivning på påsarna.
Jäs i ca. 11°C.
Tillsätt 7g socker per liter öl när ölet tappas på flaska och låt det kolsyra vid 20-28°C i ca 14 dagar innan du ställer det svalt.
CO2 volym per fat: ca 2,5, se kolsyretabellen.
Länk till detaljerad beskrivning och vägledning, A4 utskriftsformat
Länk till receptet i Brewfather