Extra finmalt italienstk tipo 00 mjöl, perfekt för baking av pizzabottnar.
Detta mjöl är extra finmalt, närmast som puder. Mjölet gör degen smidig, smakfull och ger pizzabotten en fyllig, luftig konsistens.
Detta är en mjölblandning som är ideal för tillaging av en klassisk napolitansk pizzabotten. Mjölet är av typ «00» och innehåller 12,5% protein. Rekommenderad jäsning av degen: 2 timmars vilotid i rumstemperatur, 24 timmar i kylskåp. Degen tas ut från kylskåpet 3 timmar före användning.
Mjölstyrka: W 260-270
Antico Molino Caputo är ett familjeföretag som nu leds av tredje generastionen Caputo. Caputo är en av de ledende leverantörerna av «00» mjöl i Italien och USA. De anses av manga att producera världens bästa pizza-mjöl. Mjölet klassificeras efter hur finmalt det är, från tipo "1" som är grövst och "00" som är finast. "00" karakteriseras som det bästa mjölet som mals i Italien, med fin, puderaktig konsistens.