5078 är ett starkt mjöl (W350-380) som består av grovt dinkelmjöl, rostad soja och vetekli. Med denna blandning får du en luftig deg och en slutprodukt med en unik doft och arom, och inte minst krispighet.
Det här mjölet passar utmärkt ensamt eller att blanda ihop med exempelvis 5063, om du vill mogna degen över en längre tid, öka återfuktningen eller lägga till mer fibrer, struktur och smak. Det är också ett mjöl som fungerar väldigt bra för att göra Pizza Romana, och inte minst underbart bröd!
Petramjöl förvaras torrt och svalt och för att bibehålla maximal kvalitet bör mjölet inte utsättas för direkt ljus och/eller värme.
Specifikationer
Malningsgrad:
|
Tipo 0
|
Fuktighet:
|
max 15,5%
|
W:
|
350-380
|
P/L:
|
0,60-0,70
|
Gluteninnehåll:
|
44-46%
|
Hydrering:
|
55-70%
|
Jäsningstid 20°C:
|
16t (upp till)
|
Jäsningstid 4°C:
|
48t (upp till)
|
Näringsinnehåll (per 100g)
Kolhydrater:
|
72,0
|
Fiber:
|
2,0
|
Fett:
|
1,5
|
Proteiner:
|
12,7
|
Salt:
|
0,003
|
Energi (kj):
|
1511,0
|
Energi (kcal):
|
356,0
|
Förpackningens storlek