Jordgubb- och Päroncider Extrakt kit
En balanserad blandning av färska jordgubbar och saftiga päron ger en söt och en söt och fruktig cider.
- Antal liter färdig produkt: ca 23 liter
- Alkoholprocent: ca 4,7%
- Stil: Söt
- Färg: Rosa
- Beräknad SG *: 1.007
*Uppskattad SG; angivet mått mängd restsocker (Specific Gravity, mätt med hydrometer när den är klar). Också kallad FG = Final Gravity. SG-värdena finns här:
Påsen setet kommer i består av 2 separata fickor innehållande vätskekoncentratet samt torrjäst och andra tillsatser.
För detta extrakt set behöver du också 1 kg dextros (druvsocker) för att uppnå önskad alkoholprocent.
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före användning. Koka upp 1 dl vatten för 1 paket jäst. Därefter kylss vattnet ungefär till den rekommenderade jästemperaturen. Strö i torrjästen, låt stå i ca 10 minuter. Använd en desinficerad sked för att röra jästen. Lämna jästen i ytterligare 10 minuter. Därefter är den klar för användning.
Klicka här för instruktioner.