Nuvola tipo «0» mjöl från Caputo har en god balans mellan glutenproteiner och fiber. Passar perfekt till pizzadeg med medellång och lång jästid. Mjölet har stor expansionskraft som ger stora och luftiga skorpor på pizzan. Detta är favoriten för månge italienska pizzabagare.
Rekommenderad jäsning av deg: 3 timmars vilotid i rumstemperatur och mellan 36 och 48 timmar i kylskåp. Degen tas ut 2 timmar före användning.
Mjölet ger smakfulla, stora och luftiga pizzaskorpor.
Mjölstyrka: W 260-280
Antico Molino Caputo är ett familjeföretag som nu leds av tredje generastionen Caputo. Caputo är en av de ledende leverantörerna av «00» mjöl i Italien och USA. De anses av manga att producera världens bästa pizza-mjöl. Mjölet klassificeras efter hur finmalt det är, från tipo "1" som är grövst och "00" som är finast. "00" karakteriseras som det bästa mjölet som mals i Italien, med fin, puderaktig konsistens.