Extra finmalt italienskt mjöl, perfekt till fina bakverk. Mjölet ger en smidig och smakfull deg.
Caputo "00" Classica är idealisk till focaccia, ciabatta, eller till andra bakverk som skall ha en luftig och lätt konsistens. Mjölet är en egenutvecklad blanding av det bästa vetet på världsmarknaden. Det är malt speciellt för att tåla stekning vid temperaturer över 370 °C. Mjölet kan användas i stenugn, gasugn eller stekugn.
Mjölstyrka: W260-270.
Antico Molino Caputo är ett familjeföretag som nu leds av tredje generastionen Caputo. Caputo är en av de ledende leverantörerna av «00» mjöl i Italien och USA. De anses av manga att producera världens bästa pizza-mjöl. Mjölet klassificeras efter hur finmalt det är, från tipo "1" som är grövst och "00" som är finast. "00" karakteriseras som det bästa mjölet som mals i Italien, med fin, puderaktig konsistens.