Lalvin EC-1118

Lalvin EC-1118, 125 gram

Vinjäst för vin, mousserande och cider.

Artikelnummer: 107377
Lalvin EC-1118, 125 gram, från Lallemand. Robust, pålitlig och neutral. Användbar för ett brett spektrum av drycker. Jästen har valts ut bland champagnejäsningar bland annat för sin aggresiva förmåga att konkurrera ut andra jäststammar. Även en bra jäst för att få fart på avstannade jäsningar.
239 SEK
-+
5i lager
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Robust, pålitlig ochneutral. Passar till en mängd områden inklusive jäsning av vin och fruktcider. Ursprungligen utvald av Institut Oenologique de Champagne (IOC) i Champagne-regionen för dess utmärkta egenskaper för att jäsa fram mousserande viner och även lämpa sig för sekondär flaskjäsning.

Lalvin EC 1118® är känd för sina robusta och påöitliga jäsegenskaper. Dess smakbidrag anses vara neutralt. Denna jäst används flitigt över hela världen, både för vita, rosé och röda viner.
 

  • Rekommenderas för vita, rosé och röda viner
  • Rekommenderas även för sekundärjäsning
  • Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
  • Rekommenderad jästemperatur: 10-30°C. (50-86°F)
  • Alkoholtolerans 18% v/v, beroende av jäsförhållanden
  • Snabb jässtart och mycket livskraftig. Känd för att konkurrera ut andra jäststammar. Cooling may be required to control this high vigour.
  • Väldigt låg produktion av H2S vid låg kvävehalt (YAN)
  • Låg produktion av SO2-bindande ämnen
  • Relativt potent för SO2-produktion (kan producera höga nivåer av SO2 vid brist på jästnäring, upp till 50 mg/l).
  • Liten skumbildning, kreusen

Dosering: 2,5 gram per 10 liter.

Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde
  • Cider
  • Vin
Jästtyp Vin


Tillbehör
Alternativ
Support
Recensioner