Lalvin EC-1118

Lalvin EC-1118, 5 gram

Vinjäst för vin, mousserande och cider.

Artikelnummer: 104451

En robust jäst för både rött och vitt vin, mousserande vin och cider.

Också bra för sekundärjäsning i flaska.

27 SEK
-+
100+i lager
BeskrivningTeknisk infoAlternativSupportRecensioner
Beskrivning

Robust, pålitlig ochneutral. Passar till en mängd områden inklusive jäsning av vin och fruktcider. Ursprungligen utvald av Institut Oenologique de Champagne (IOC) i Champagne-regionen för dess utmärkta egenskaper för att jäsa fram mousserande viner och även lämpa sig för sekondär flaskjäsning.

Lalvin EC 1118® är känd för sina robusta och påöitliga jäsegenskaper. Dess smakbidrag anses vara neutralt. Denna jäst används flitigt över hela världen, både för vita, rosé och röda viner.

  • Rekommenderas för vita, rosé och röda viner
  • Rekommenderas även för sekundärjäsning
  • Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
  • Rekommenderad jästemperatur: 10-30°C. (50-86°F)
  • Alkoholtolerans 18% v/v, beroende av jäsförhållanden
  • Snabb jässtart och mycket livskraftig. Känd för att konkurrera ut andra jäststammar. Cooling may be required to control this high vigour.
  • Väldigt låg produktion av H2S vid låg kvävehalt (YAN)
  • Låg produktion av SO2-bindande ämnen
  • Relativt potent för SO2-produktion (kan producera höga nivåer av SO2 vid brist på jästnäring, upp till 50 mg/l).
  • Liten skumbildning, kreusen

Dosering: 2,5 gram per 10 liter.


 

Teknisk info

Produktinformasjon

Användningsområde Vin
Jästtyp Vin


Alternativ
Support
Recensioner